ANDAI perjuangan ini mudah pasti ramai yang menyertainya ANDAI perjuangan ini singkat pasti ramai yang istiqomah ANDAI perjuangan ini menjanjikan kesenangan dunia pasti ramai yang tertarik padanya tapi hakikat perjuangan bukan begitu, turun naiknya, sakit pedihnya, umpama kemanisan yang tidak terhingga - Hassan Al-Banna

Al - Furqan

Labels

Followers

09 September 2009

Pergi Jahanam Lah UMNO..Baca dan Nialailah sendiri

Pergi Jahanam Lah UMNO.. Baca dan Nilailah sendiri...
Hentikan tindakan mengarut - Zambry
Sudah tiba masanya bagi pakatan pembangkang di negeri ini menghentikan segala tindak tanduk mengarut mereka dan kembali waras, kata Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir.

Beliau berkata, keputusan Mahkamah Tinggi Ipoh semalam merupakan hakikat yang perlu diterima oleh semua pihak tentang kedudukan sistem yang selama ini dipraktikkan dan apa yang sebenarnya berlaku di Perak.

''Hari ini, kebenaran akhirnya terserlah tentang perbuatan dan tindakan mereka yang cuba mengaburi dan mengelirukan pemikiran rakyat," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat bulanan Exco di sini hari ini.

Zambry diminta mengulas keputusan Mahkamah Tinggi Ipoh semalam yang menolak permohonan V. Sivakumar bagi menghalang Datuk R. Ganesan menjalankan tugas sebagai Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak.

Hakim Datuk Azhar Moahamed ketika membuat keputusan itu berkata, mahkamah tidak mempunyai bidang kuasa menentukan perkara tersebut sebaliknya ia harus diselesaikan dalam sidang DUN itu sendiri.

Menurut Zambry, pakatan pembangkang sepatutnya menjadi pembangkang yang berkaliber seperti yang dilakukan oleh Barisan Nasional (BN) semasa menjadi pembangkang di negeri ini.

Beliau juga berharap dengan keputusan mahkamah itu, pembangkang memperbetulkan semula dakwaan kononnya BN melakukan rampasan kuasa.

Katanya, selama ini pun, BN tidak pernah memulakan proses mahkamah tetapi ia dilakukan oleh pakatan pembangkang sendiri tetapi kemudiannya meletakkan beban tersebut kepada BN.

Zambry yakin, rakyat dapat melihat wajah sebenar pembangkang dengan pelbagai tindakan yang mereka lakukan termasuk menyaman BN ke mahkamah.

''Terbaru, tadi kita terima saman (daripada pembangkang) tentang kedudukan Exco kerajaan negeri pula.

''Kalau keputusan mahkamah berpihak kepada mereka, kata proses yang adil tetapi kalau sebaliknya, mereka kata tidak adil, hakim dibeli dan sebagainya," katanya:by Manjung Mari

0 comments

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails